top of page

Arctic Race of Norway

 
 

Ennå en utfordring

Morsa Sykkelklubbs treningsguru og mirakelmann Bjørn Bergenheim har opplegget klart når opplevelsesstinne syklister returnerer hjemlige trakter etter tre Tour de France-etapper i landet det er så godt å være norsk. Allerede nå våger vi konklusjonen «fantastisk» etter Danmarks-oppholdet. 


Bjørn varslet allerede i februar at det i perioden mellom Tour de France og deltakelse i dette års utgave av Arctic Race of Norway, vil bli satset på milsanking. Noe som vel kan karakteriseres som lange turer i relativt lett terreng. 


Og det kan det være behov for: For i august, mellom den 11. og 14, skal det sykles fire etapper i et landskap vi kan være stolte av. Det oser nasjonalromantisk overskudd av fjelltopper og pittoreske fiskevær. 


De 680 kilometerne syklistene skal avvikle går i årets utgave mellom Mo i Rana og Trondheim. I likhet med tidligere utgaver forventes en rekke høyprofilerte idrettsutøvere der ikke alle har opplevd midnattssola.


Noen av årets deltakere var allerede med i fjor, da syklet de for Halden. Morsa sykkelklubb er glad for at det er vi som leverer deltakere til Idretten Skaper Sjanser (ISS). Dette er en organisasjon som jobber for at folk med enkelte hverdagslige utfordringer, gis en anledning til å jobbe mot andre mål. 


Året etapper består av: 185 kilometer med start og mål i Mo i Rana, 155 kilometer mellom Mosjøen og Brønnøysund, 180 kilometer mellom Namsos og Levanger og rittet avsluttes i Trondheim etter 18 mil i og rundt trønderhovedstaden. Våre rytter sykler alle, det eneste som skiller dem og de aller beste er starttidspunktet. 

helegjengen.jpeg
IMG_0485.JPG
IMG_1319.jpeg
bottom of page