top of page

Daglig leder blir daglig lederBjørn Bergenheim, BAB for dem som trener sammen med ham, har meldt overgang fra Moss Cyckleklub til Morsa Sykkelklubb. Det betyr at han, mannen med over gjennomsnittlig god fysikk og en sterk dragning mot friluftsliv og landevei, takker nei til videre arbeid den veletablerte klubben til fordel for en ny tilværelse med Morsa. Men først skal han til grenseregionen nord for Paris.

-Påskehelgen blir fantastisk, sammen med fire andre fra Moss skal jeg sykle Paris-Roubaix, eller shake, rattle and roll som det klassiske brosteinsrittet gjerne kalles. Mossedelegasjonen skal gjennom de samme 21 brosteinspartiene som de aller beste skal utfordre dagen etter.


Bjørn forsikrer at han gjerne ville ha stått perioden som daglig leder i cykleklubben ut, men da anledningen bød seg og Morsa konverterte fra en sjarmerende idé til virkelig virkelighet, var det ingen vei utenom. Om reisen frem til den offensive nykomlingens ambisjoner blir like rufsete som brosteinsseksjonene mellom den franske hovedstaden og industrimetropolen i nord, gjenstår å se. Klubbens første periode indikerer i det minste at mange støtter og jubler.

-Morsa representerer noe nytt, vi skal dyrke andre verdier enn de som vanligvis hører idrettslagene til, sier han og minner samtidig om at manger steder er det en prestasjonskultur. Denne er ikke og skal ikke være det viktigste for oss, sier Bjørn og legger til at hans overordnede ønske som klubbens aller første leder er å sette Morsa på norgeskartet.

-Vi skal vise at sykling er mer enn det mange irriterer seg over: halvgamle menn i lycra. Morsa er ikke nødvendigvis stedet for de som vil være aller raskest. Men vi vil vel så gjerne markedsføre de fine skogsturene, den hyggelige praten på kafé eller i sofaen her på klubbhuset.

-For meg er sykkel og sykling motivasjon, det er verdier jeg gjerne tar med meg inn i Morsa, OL-toppens filosofi er ikke vårt mål. Vi ser det er mange som sliter i hverdagen, vi kan gjøre en forskjell. Vi skal representere det sosiale miljøet mange trenger.

Morsa Sykkelklubb har etablert virksomheten i Tørkoppveien på Bredsand. Og i disse dager flytter Bjørn inn i lederens eget hjørne. Morsa er tidkrevende, aktivitetene er mange. Folk legger merke til klubben som er etablert i Tørkoppveien.-Det må være Hankørunden, sier Bjørn og tegner en rute fra Moss til Solli, deretter forbi limfabrikken, Onsøy kirke før turens første del feires med is og kaffe der seilerne gjerne møtes. Hjemreise via Elingård, en av fylkets tre herregårder, Manstad og Moss.

-Fin tur, sier Morsa Sykkelklubbs første leder, Bjørn Bergenheim.


119 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page