top of page

Den beste treningseffekten

Oppdatert: 25. mar. 2022

Dagens spinning økt 30/15 er forsket på av Høyskolen i Innlandet. Poenget med denne type økter er å stimulere til høyere oksygenopptak. Trikset med denne typer intervaller er at korte pauser som 15 sekunder, opprettholder relativ høy puls. Forskere mener at denne type intervaller gir den beste treningseffekten.
Fordelen når vi er utrente er uansett hva vi putter inn i «trenings banken», så får vi bra med renter tilbake. Men forskjellen blir mer tydelig jo bedre trent du er. Uansett for vår gruppe så får vi de beste øktene med tanke på tiden vi har tilrådelighet før vi kommer oss ut. Tenker at vi utnytter dette tidsvinduet til å trene forskjellige intervalløkter som 30/15 og 70/20 den neste perioden.


Bruk den tiden du trenger. Ta det sakte når du introduserer nye trenings vaner. Start i det små, kos deg med de små gevinstene først. Dette gir selvtilliten nok drivstoff til å holde fast ved de nye treningsrutinene

Ikke glem at det er du som bestemmer hvor hardt du ønsker å kjøre. Det skal ikke være noen form for ytre press innenfor dette teamet. Hvor mye belastning du ønsker, er og blir selvbestemt. Om økta synes for hard og du klarer ikke å komme opp i de angitte pulssonene, ikke noe å stresse med. For utrente så tar det tid å tilvenne hjerte og lunger til å jobbe i de høyeste sonene. Dette tar tid, men på sikt så klarer du dette.


Dagens økt, utrolig bra jobbet alle sammen. Stemningen i salen er et forbilde og jeg kan ikke annet enn å berømme dere for innsatsen. Tommel opp alle sammen.
20 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page