top of page

Et tungt tråkk for en god sak

Oppdatert: 1. jun. 2022

Kan det være lov å anbefale en lang langtur i august? Det kan være verdt det!


PÅ TUR: Mange er blitt flere og antallet deltaker på Break the Cycle vokser hvert år. Illustrasjonsfoto: Espen VinjeMorsa SK's nære assosierte Jonas Orset, en av verdens beste gravelsyklister, legger ikke skjul på sin sosiale samvittighet og sin evne til å ta et ørlite krafttak for den gode sakens skyld. Break the Cycle er et av flere tiltak Jonas' initierer og gjennomfører. Rittet, som ikke er et ritt i ordets rette forstand, brukes for å rette oppmerksomheten mot urett i verden. Blir man med på Break the Cycle støtter man kampen mot moderne slaveri. Blir man med de 32 milene mellom Hvervenbukta i Oslo til Halden med obligatorisk stopp i Moss, for deretter snirkle seg gjennom et fantastisk kulturlandskap i indre Østfold og avslutte det hele med forbisykling av Lillestrøm og områdene deromkring før retur utgangspunktet rett ved Mosseveien, viser man verdifull støtte i en av mange urettferdighetskamper det er verdt å ta et tråkk for.

Det vil bli en lang dag på sykkelen, og det er heller ikke helt gratis. Likevel vokser antallet deltakere hvert år.


- Dette er ikke en konkurranse, eller et ritt. Break the Cycle 200 handler om å støtte hverandre til å komme i mål sammen: både på sykkel og med drømmen om å se en verden fri fra slaveri. Støtteapparat vil tilrettelegge for stopp med påfyll av drikke, mat, reparasjoner, tilgang på ekstra klær. Alt for at gruppen skal lykkes med å fullføre distansen, skriver Jonas i innbydelsen. Han legger til at tiltaket har partnere som støtter det hele finansielt.

Og han ber den som vil være med å starte sin egen lille innsamlingsaksjon på Facebook til Hope for Justice Norge.

-Når du melder deg på vil du få informasjon om arbeidet til Hope for Justice og informasjon om hvordan du lykkes med både innsamlingen din og den fysiske utfordringen – Break the Cycle 200.

Alle innsamlede midler går til arbeidet med å bekjempe moderne slaveri.Deltakere kan velge mellom 2 distanser.

  • «200 / Double Century» – ca 321 km

  • «100 / Century» – ca 160 km

De som kjører Century møter i Halden og fullfører turen sammen med resten av gruppen. (Tidspunkt og adresse for oppmøte blir gitt etter påmelding når det nærmer seg start)


Deltakeravgiften på 2 000 kr inkluderer en t-skjorte, sykkeltrøye, proviant, service og støtte gjennom løpet, inkludert festmåltid ved målgang.


Alt man trenger for å melde seg på finnes her: Break the Cycle Oslo 6.aug (deltager.no)

143 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page