top of page

Støtt en god sak

Oppdatert: 25. apr. 2022

I dette området skal ekstremsyklisten Jonas Orset sykle 31 ganger opp og

ned for å nå et like stort antall høydemetre som Mount Everest.Jonas Orset, ikke lenger ukjent syklist for dem i mossedistriktet med interesse for slikt, er på vei mot Svalbard. Øya et sted der ute hvor sommeren er å betrakte som et fremmedord, skal ekstremsyklisten sykle til topps. Og det om og om igjen. Everesting er en krevende disiplin, å sykle like høyt som Mount Everest, 8850 moh, er krevende. Jonas skal tilbakelegge distansen ved å sykle opp til Gruve 3 og litt til så mange ganger at det tilsvarer høyden på verdens høyeste fjell. Det er meldt 11-15 minusgrader og en beskjeden vind fra, selvfølgelig, nord. Det finnes dem som på fullt alvor mener at dette er den tøffeste everestingen noe sted. Kulde, polarvind, veiens beskaffenhet, piggdekk og isbjørn-fare gjør Jonas' everesting-ambisjon til noe helt spesielt.


Jonas vil på denne måten samle inn penger til en god sak. Det har han også gjort tidligere. Denne gangen er det utsatte grupper på flukt fra krigssonen i Ukraina som skal nyte godt av gode bidrag.


Les mer om syklisten Morsa Sykkelklubb er stolte av å ha et tett samarbeid med: Call for action: Arctic Everesting - The Nordic Trailblazer


Morsa støtter Jonas, det håper vi mange andre gjør også…

18 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page