top of page

Verdens- stjerner til Moss

Fra København til Halden via Norefjell og Moss, Tour of Scandinavia blir en av augusts store sykkel-slager.


Rittleder Roy Moberg med premien som deles ut i Halden etter at verdens kvinnelige syklister har konkurrert gjennom deler av Skandinavia. Ideen ble unnfanget i 2016, det jobbes allerede hardt med å legge forholdene til rette for neste års utgave. På bildet er også Emilie Moberg, hun er langtidsskadet men håper å bli klar til ettersommerens slager. foto: Espen Vinje


København rådhus tirsdag 26. april: Mia Nyegaard, kultur- og fritidsborgermester i kongens by, innleder og forteller om sykkel, sykling og Københavns privilegium det er å være startsted for Tour of Scandinavia, et World Tour- ritt for de aller beste kvinnelige syklister. Rittet går gjennom Danmark, Sverige og Norge, det er seks etapper, totalt skal det sykles neste 100 mil. Rytterne sendes av gårde fra København den 9. august og vinneren gratuleres på historisk grunn i Halden den 14.

-En god bekreftelse på sykling for jenter er akseptert på topp-plan og ikke et likestillingsalibi for sykkelsporten slik vi kjenner den? - Så absolutt, sier Emilie Moberg, en av flere gode ryttere til stede i København da rute, ritt og rittfilosofi ble presentert. Der var også en solid gruppe idrettsledere og politikere. Dessverre ingen fra Moss bortsett fra Morsa Sykkelklubbs to representanter.

- Det skal bli storslagent å få verdensstjerner til byen, sier Lars Tore Markussen som utmerket vel husker den fantastiske stemningen publikum skapte da Ladies tour of Norway gjeste Moss og Kanalparken for tre år siden.Rytterne begynner ferden nordover fra Kongens Nytorv med målgang i Helsingør. Deretter sykles det fra Orust, nord for Gøteborg, til Strømstad før man i Moss, Son, Våler, Råde og Sarpsborg kan juble for verdens beste kvinnelige syklister.

Dagen etter vil rytterne bli godt kjent med indre Østfold før de forsvinner til det som karakteriseres som Tour of Scandinavia dronningetappe som går fra, nesten, Vikersundsbakkens unnarenn til Norefjell. De siste 11 kilometerne vil bli bratte…

Den siste og ganske sikkert avgjørende etappen går fra Lillestrøm til Halden.

I København gleder man seg til vertsrollen knyttet til rittet. Trine Bramsen, danskenes transportminister konkluderer på følgende måte: Sykling er fellesskap og kan dyrkes på mange nivåer, jeg synes at København viser det utmerket ved å være vertskap for Tour de France i juli og Tour of Scandinavia i august.
246 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page