top of page

Tour de France

Tre etapper og 1000 minner

 

Omtrent 30 syklister, en rekke av dem til daglig syklende for Morsa Sykkelklubb, jobber hardt og regelmessig for å forberede seg til årets absolutte høydepunkt i sykkelverdenen: deltakelse i Tour de France. I samarbeid med ASO, organisasjonen som eier sykkelrittet, vil våre representanter ikle seg draktsett fra Idretten Skaper Sjanser, og sykle de tre første etappene i verdens største etapperitt og en av verdens viktigste idrettsbegivenheter. 


Våre representanter skal sykle akkurat de samme etappene som de aller, aller beste. Eneste forskjellen er starttidspunktet. Da Tour de France for noen år siden startet i Yorkshire (2014) anslo de stedlige politimyndighetene at mer enn en million tilskuere fulgte den første etappen. Det er neppe grunn til å tro det blir færre tilskuere i København og den offisielle åpningen av årets versjon.

 

Morsa-folket og deres kolleger fra Arendal og Bergen vil starte noe tidligere, men vil så absolutt få nærkontakt med en fortettet og elektrisk stemning. 
Den første etappen er individuell tidskjørsel i de aller mest sentrale deler av Kongens By. Etappe to går fra Roskilde til Nyborg, 199 km, og etappe tre fra Veile til Sønderborg. Her skal syklistene slite seg gjennom et vidåpent landskap, og det over 182 kilometer. 


Rittet arrangeres i tidsrommet 1. til 24. juli. Syklistene våre meldes å være i god form og ser frem til å sykle på en internasjonal arena.

 
7e499.jpg
Skjermbilde (68).jpg
tour kart.jpg
bottom of page